Introductietraining ‘Bewust Bewegen met Kinderen’

Introductiedag ‘Bewust Bewegen met Kinderen’

 • Werk je met kinderen of heb je zelf kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar thuis?
 • Heb je interesse in lichaamswerk en de effecten daarvan?
 • Ken je de begrippen ‘mindfulness voor kinderen’, ‘kinderyoga’, ’braingym’, ‘kindermeditatie’, ‘kindermassage’, ‘acroyoga’, ‘psychosomatiek’ ‘energiewerk’? Maar heb je eigenlijk geen idee wat je je daaronder kan voorstellen?

Dan is deze Introductiedag zeker weten iets voor jou!


Wat kan je verwachten?
Tijdens de introductiedag ga je op een speelse manier kennis maken met de fantastische wereld van ‘Bewust Bewegen met Kinderen’. ‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is speels, leerzaam, uitdagend, mindful en ontspannend. De Introductiedag is er voor iedereen die zich op een professionele manier wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen.

Het programma zit boordevol activiteiten, creatieve opdrachten en spelletjes die makkelijk toepasbaar zijn in de klas, groep maar ook tijdens een-op-een werken met kinderen. Bewust bewegen kan altijd en overal!

‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is ontwikkeld door een ervaren (kinder-) yogadocente en toegepast psycholoog Iveta Hanušová.

Iveta combineert in haar werk de wereld van yoga en energiewerk met de kennis vanuit de psychologie. Hierdoor zijn haar lessen en opleidingen veelomvattend. Bij ‘Bewust Bewegen met Kinderen’ staan houdingen en oefeningen centraal en ook verschillende creatieve en coachende technieken komen aan bod.

In Nederland is Iveta al 10 jaar actief in het geven van individuele en groepslessen aan kinderen en volwassenen. In Tsjechië verzorgt Iveta al 10 jaar diverse opleidingen en trainingen op het gebied van yoga en bewust bewegen voor professionals. Inmiddels heeft ze al meer dan duizend enthousiaste deelnemers geschoold. Nu is het tijd om haar kennis en ervaringen ook hier in Nederland te delen. De opleidingen van Iveta zitten vol inspiratie en praktische tips. Ze geeft les op een speelse manier en motiveert anderen tot zelfontdekking en eigen creatie.

Het doel van ‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is om elk kind in zijn of haar kracht te zetten. Elk kind is anders en heeft andere behoeftes en mogelijkheden. Maatwerk en aandacht voor het kind  staan centraal. Door middel van bewuste beweging, meditatie, spel, creatieve opdrachten en fantasie gaan kinderen op een ontdekkingsreis naar zichzelf. Dit brengt positieve effecten met zich mee. Een kind leert hierdoor bijvoorbeeld:

 • bewust worden van het lichaam,
 • persoonlijke grenzen ontdekken en deze leren stellen,
 • het lichaam te versterken en soepel te houden,
 • bewust worden van de ademhaling,
 • de concentratie verbeteren,
 • ontspannen,
 • contact te maken met zichzelf en anderen,
 • meer vertrouwen te krijgen in zichzelf.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen. Het is een mooie aanvulling voor iedereen die beroepsmatig werkt, of wil gaan werken met kinderen. Je kan hierbij denken aan beroepen zoals leraren, gastouders, pedagogisch medewerkers op een kinderopvang of BSO, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, logopedisten en kindercoaches. Yogadocenten die graag kinderyoga willen geven zijn ook welkom. De dag kan ook veel betekenen voor ouders die graag hun kind(eren) een gezonde en bewuste manier van bewegen willen meegeven.

Datum, tijd en locatie
Zaterdag 29 mei 2021
11.30 – 16.30 uur

Mudita Yoga
Willemstraat 15b
Eindhoven

Investering
€75,- (vrijgesteld van BTW)
inclusief koffie/thee en wat lekkers

Inschrijving
Wil je meer informatie over deze training gebruik dan onderstaand contactformulier, of neem rechtstreeks contact op met Iveta (mail naar info@ivetahanusova.com of bel 0646636611). Direct inschrijven kan via de link naar onze shop in de Eversports-omgeving of door je aanmelding te vermelden op het contactformulier. Na je aanmelding of informatieaanvraag nemen wij spoedig contact met je op. Je aanmelding is definitief na ontvangst van je betaling.