Masterclass Professioneel Ondernemen vanuit Persoonlijke Waarden

Meesterschap in ondernemen vanuit je talenten

Wil jij ook alleen opdrachtgevers waar jij je professionaliteit ten volle in kunt zetten? Je hebt dat zelf in de hand! Met de Masterclass Professioneel Ondernemen vanuit Persoonlijke Waarden leer je hoe je dat realiseert.

Tijdens haar promotieonderzoek is het Ilse Schrijver duidelijk geworden dat je als zelfstandig ondernemer het meest succesvol bent als je jezelf helemaal senang voelt bij de cultuur van je opdrachtgever/klant. Alleen hoe weet je nu bij welke culturen jij het best past en kunt excelleren? Hoe maak je daar vervolgens keuzes in voor de aanpak van je persoonlijke profilering en marketing?

In deze unieke masterclass voor de zelfstandig professional vertalen Ilse en René de inzichten uit het onderzoek naar een praktische training, waarbij je meer inzicht in je talenten krijgt. Je leert daarbij meer nog vanuit wat voor jou belangrijk is je ondernemerschap vorm te geven, zodat je de best mogelijke diensten en producten kunt leveren.

Resultaat.

De masterclass is bij uitstek geschikt voor de hbo- of wo professional die als zelfstandig ondernemer werkt en zijn/haar effectiviteit in organisaties wil vergroten. Het resultaat van je werk levert daarmee automatisch nieuwe opdrachten en aanbevelingen op.

Inhoud

Tijdens de masterclass geef je verder kleur aan jouw profiel als professioneel ondernemer. Je wordt uitgedaagd om uitsluitend te gaan werken vanuit de talenten die je hebt. Daarin te excelleren bij klanten waarbij jij het allerbeste past. Je leert de momenten te herkennen waarop je jouw keuzes mag maken en hoe je deze professioneel kenbaar maakt.

Korte inhoud van de bijeenkomsten tijdens deze masterclass

 • Intake

Na je aanmelding volgt een mondelinge intake met een van de trainers (via Zoom of teams). Je bespreekt je leerwensen en je formuleert hoe jij zou willen functioneren als professional na afloop van de masterclass.

 • Voorbereiding eerste trainingsdagen

Als vervolg op de intake vraag je een 360° graden feedback gericht op het kunnen vergroten van je talenten als professional en je vult de Insights Discovery® vragenlijst in. Je leest het boek ‘De zeven eigenschappen voor succes in je leven’ van Stephen Covey.

 • Tweedaagse training

Vanuit welke talenten wens jij te werken? Welke Insights-energie drijft jou en maakt dat jij een professioneel ondernemer kunt zijn. Welke persoonlijke overtuigingen helpen jou als ondernemer en welke zitten je eigenlijk behoorlijk in de weg om succesvol te kunnen zijn.

 • Voorbereiding op de volgende trainingsdag

Je leest de reader ‘Een korte reis’ van Insights Discovery en je bespreekt je Insights-profiel met enkele mensen uit je ‘inner circle’.

Voorbereiden op inzichten in culturen bij organisaties doe je door het lezen van het boek De Corporate Tribe. Je verbindt de theorie van corporate antropologie met jouw ondernemerschap. Tijdens de 3e trainingsdag zullen we daar verder op ingaan.

 •  Derde trainingsdag

Culturen interpreteren van organisaties en ‘nee’ durven zeggen tegen bepaalde soorten klanten. Je bent geen kameleon! Hoe zorg je dat je naadloos aansluit bij je klant en daarbij wel werkt vanuit jouw persoonlijke waarden en authenticiteit.

 • Voorbereiding op de volgende trainingsdag

In deze masterclass werk je aan zelfinzicht in relatie tot jouw beste klantomgeving, om van daaruit acties te kunnen nemen naar een meer duurzaam carrière perspectief voor jou als zelfstandig professional. Om dit perspectief voor jezelf vorm te geven krijg je tijdens de 3e trainingsdag opdrachten mee om uit te werken ter voorbereiding op de 4e trainingsdag.

 • Vierde trainingsdag met afsluitende persoonlijke presentatie en reflectie

Tijdens het ochtenddeel leggen wij de focus op borging en verdere ontwikkeling. Wat zorgt voor echte actie bij jou, hoe blijf je aangesloten op ontwikkelingen in je omgeving? Zowel vaktechnisch/inhoudelijk als op het niveau van klantperspectief. Wat zorgt bij jou voor duurzaam succes?

Je sluit de training af met een persoonlijke presentatie, waarbij je jouw profiel opnieuw kleur geeft. Concreet om ook te gebruiken voor je website en je LinkedIn pagina! Je vertelt over jouw ontwikkeling in de maanden van de training en wat je na vandaag door gaat zetten als gewenste ontwikkelrichting.

Voorkennis
Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau.

Literatuur
Voor de masterclass geldt de volgende literatuur als naslagwerk/thuisstudie. Je bent zelf verantwoordelijk voor aanschaffen of lenen van de literatuur. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt aan de hand van de behandelde theorieën in deze boeken.

 • De zeven eigenschappen voor succes in je leven – Stephen Covey
 • De Corporate Tribe – Daniëlle Braun & Jitske Kramer

Praktische gegevens:

 • De prijs voor deze training is € 1.000,-, vrij van btw, inclusief locatie- en materiaalkosten en je Insights Discovery® profiel.
 • De trainingsdagen worden begeleid door Ilse Schrijver en René Wingelaar
 • Per uitvoering maximaal 12 deelnemers, zodat een ieder ruim aandacht krijgt van de trainers.
 • Locatie: Mudita Academie & Yoga, Willemstraat 15B in Eindhoven

Inschrijven:
Inschrijving voor deze training doe je via het onderstaande aanmeldformulier. Wil jij of je werkgever eerst meer informatie over deze training, laat het ons dan weten via het contactformulier. Wij nemen dan spoedig contact met je op.