Opleiding Bewust Bewegen en Natuur

‘Bewust Bewegen en Natuur’ is een belevingsopleiding midden in het heuvelachtige landschap van Tsjechië. Deze opleiding is voor iedereen die zich op een professionele manier wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen in combinatie met de natuur.

 

De opleiding zit boordevol activiteiten  in de natuur, creatieve opdrachten en spelletjes die makkelijk toepasbaar zijn in de klas, in een groep en ook tijdens een-op-een werken met kinderen. Deze helpen de kinderen onder andere bij de bewustwording van het lichaam en de ademhaling, verbetering van de concentratie en het meer vertrouwen te krijgen in zichzelf. Bewust bewegen kan altijd en overal maar in de natuur is het natuurlijk het allerleukst!

De opleiding wordt verzorgd door de ervaren (kinder-) yogadocente en toegepast psycholoog Iveta Hanušová. Iveta combineert in haar werk de wereld van yoga en energiewerk met de kennis vanuit de psychologie. Iveta is zelf midden in de prachtige natuur van Tsjechië opgegroeid en heeft zij al haar geheimen en wonderen leren kennen die zij kinderen kan bieden.

Vanuit haar achtergrond als toegepaste psycholoog en jarenlange ervaringen als (kinder-) yogadocent heeft Iveta de opleiding Bewust Bewegen en Natuur ontwikkeld. In haar werk combineert zij de wereld van yoga en energiewerk met de kennis vanuit de psychologie. Iveta is er van overtuigd dat in de natuur, de natuurlijke lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind het krachtigst gestimuleerd en gesteund wordt. Daarom is deze opleiding vooral nu, zo waardevol.

Wat is eigenlijk Bewust Bewegen met Kinderen?

Lees er HIER meer over.

Opzet van de opleiding:
De opleiding bestaat uit drie lesdagen vol speelse activiteiten in en met de natuur waarbij bewust bewegen en beleven centraal staat. Tussen de activiteiten door is er voldoende ruimte voor bezinning, integratie, wandelen in de natuur en gezellig samenzijn.

Het programma begint op woensdagavond met een gezamenlijke maaltijd en kennismaking. De opleidingsdagen zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag voor ongeveer 6 uur per dag. Zondagochtend sluiten we de opleiding af. Lees hier alvast een voorproefje van de activiteiten die je kunt verwachten:

* kinderyoga * kindermeditaties * kindermassages * ademspelletjes * knutselen * tekenen * spelletjes * huttenbouwen * boswandelingen * natuurweetjes * edelstenen * kampvuur * buiten koken * yoga * uitstapje naar het Reuzengebergte * lekker vegetarisch eten *

Leerdoelen en toetsing
Tijdens de opleiding vinden verschillende individuele en groepsopdrachten plaats. Als groep geven we elkaar feedback en leren we van elkaar. Een open en leergierige houding is heel welkom. Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat.

Doelgroep
De opleiding is toegankelijk voor iedereen die zich op een professionele manier wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen in combinatie met de natuur. De opleiding is een mooie aanvulling voor iedereen die beroepsmatig werkt, of wil gaan werken met kinderen. Je kan hierbij denken aan beroepen zoals leraren, gastouders, pedagogisch medewerkers op een kinderopvang of BSO, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, logopedisten en kindercoaches. Yogadocenten die graag kinderyoga willen geven zijn ook welkom. De opleiding kan ook veel betekenen voor ouders die graag hun kind(eren) een gezonde en bewuste manier van bewegen willen meegeven.

Data & Locatie
Deze unieke opleiding wordt in 2023 gegeven op woensdag 31 mei 2023 t/m zondag 4 juni.

Jullie verblijven in de prachtige boerderij van Iveta en haar gezin. Deze ligt midden in heuvelachtige bosrijke natuur, met de toppen van het Reuzengebergte op de achtergrond. De woonboerderij biedt totaal 10 slaapplekken verdeeld over 4 slaapkamers. De slaapplekken worden in overleg verdeeld zodat zich hier iedereen prettig bij voelt.

Voor de binnenactiviteiten hebben we een sfeervolle yogaruimte ter beschikking. Rondom de woonboerderij bevindt zich een ruime tuin met fruitbomen, hangmatten en verschillende rustplekken. Vanuit de tuin loop je meteen zo de bossen en velden in om te genieten van de mooie natuur.

Het adres is: Borovnice u Stare Paky 117, 54477 Borovnice in Tsjechië

Vervoer
Vanuit Nederland kan je deze prachtige plek op twee manieren bereiken:

  • Met vliegtuig naar Praag (ca. 70 min) en met openbaar vervoer vanuit Praag (ca. 2 uur)
  • Met een auto is het ongeveer 9 uur rijden. Samen rijden kan een gezellige optie zijn.

Investering
€ 950,- (vrijgesteld van BTW)

De investering is voor de 3-daagse opleiding inclusief lesmateriaal, heerlijk vegetarisch eten (ontbijt, lunch, avondeten,  koffie/thee, fruit en wat lekkers) en vier overnachtingen.

Wil je graag een of meer nachten langer blijven om van het mooie omgeving te genieten?  Stuur Iveta dan een e-mail (mail naar info@ivetahanusova.com) voor meer info.

Aanmelden in combinatie met de opleiding Bewust Bewegen met kinderen of training Bewust Bewegen en ADHD?
Je kunt je ook met het STAP-budget aanmelden voor de combinatie-opleiding Bewust Bewegen met Kinderen of Bewust Bewegen en ADHD. 

  • Bewust Bewegen en Natuur + Bewust Bewegen met Kinderen
    Het totaalbedrag voor de combinatie-opleiding bedraagt € 1.750,- (vrijgesteld van BTW). De subsidie bedraagt daarbij € 1.000,- en je eigen bijdrage € 750,-.
  • Bewust Bewegen en Natuur + Bewust Bewegen en ADHD. 
    Het totaalbedrag voor de combinatie-opleiding bedraagt € 1.440,- (vrijgesteld van BTW). De subsidie bedraagt daarbij € 1.000,- en je eigen bijdrage € 440,-.

Informatie
Wil je meer informatie over deze training gebruik dan onderstaand contactformulier, of neem rechtstreeks contact op met Iveta (mail naar info@ivetahanusova.com of bel 0646636611).

Inschrijving

Inschrijven voor de opleiding Bewust Bewegen en Natuur of een combinatie van Bewust Bewegen opleidingen doe je via onderstaand aanmeldformulier. Na je aanmelding ontvang je de factuur voor je deelname. Je aanmelding is definitief na ontvangst van je aanbetaling van € 400,–.

De opleiding Bewust Bewegen en Natuur valt onder de subsidieregeling van het STAP-budget, waarmee je € 550,- van de opleiding vergoed kunt krijgen van de overheid. Als je kiest voor betaling via de STAP-subsidie dan krijg je de optie om kosteloos te annuleren als je geen subsidie krijgt toegekend.

Wil jij of je werkgever eerst meer informatie over deze training of de subsidieregeling volgens het STAP-budget, vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Aanmelden Opleiding Bewust Bewegen (met kinderen) en Natuur

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Geboortedatum(Vereist)
Aanmelding voor de opleiding:(Vereist)
Betaling:(Vereist)
Bij je aanmelding ga je een verplichting aan voor het betalen van de opleiding. Voor deze opleiding kan je gedeeltelijk STAP-subsidie aanvragen. Als hieronder aangeeft dat je subsidie aan wil vragen, dan nemen wij daarover contact met je op. Na aanmelding ontvang je de factuur voor deelname. Je aanmelding is definitief na ontvangst van je aanbetaling. Geef hieronder aan voor welke optie je kiest m.b.t. de betaling van je opleiding.
Kosteloos annuleren aanmelding
Als je STAP-subsidie aanvraagt is het mogelijk om de training kosteloos te annuleren als je geen subsidie krijgt. Wij vragen je daarbij wel alle moeite te doen die mogelijk is om subsidie te verkrijgen
Gegevens werkgever of eigen bedrijf voor de factuur
Akkoordverklaring(Vereist)
(Vereist)
MM slash DD slash JJJJ