Training Mindfulness

Mindful leven en (thuis)werken

Hoe pittig ervaar jij het (thuis)werken en de social distancing die is opgelegd? Het vorm geven aan wat wordt genoemd het ‘nieuwe normaal’?

Velen werken thuis en bewegen zich letterlijk alleen binnenshuis van hun keukentafel, naar de bank en naar het bed. Communiceren met collega`s en familie is anders dan anders. Via een beeldscherm, op grote afstand; je mist de sociale contacten, het koffie drinken met elkaar, een knuffel. De laptop staat de hele dag in het zicht, waardoor je doorlopend met je werk bezig bent.

Er is ook ‘meer tijd’. Meer tijd omdat je niet hoeft te reizen, meer samen thuis met je gezin/partner/beste vrienden, meer tijd voor dingen die al zo  lang bleven liggen, meer tijd om te wandelen, een spelletje te doen..

Wat betekent Mindfulness in dit geheel? Mindfulness zegt; je hebt als mens een Doe-modus en een Zijn-modus. De Doe-modus wordt zeer gewaardeerd in de Westerse wereld; we zijn actiegericht en gaan voor resultaat en succes.
In de Zijn-modus sta je stil bij wat dit met je doet, keer je naar binnen en geef je je aandacht aan wat er nu is. Het is als yin en yang, de basisprincipes die elkaar nodig hebben om in balans te blijven.

De ‘doe-modus’ kennen we allemaal wel, bij de Zijn-modus ligt onze uitdaging veelal. Mindfulness richt zich vooral op die Zijn-modus. De training bied je technieken, als je het zo mag noemen, die je helpen contact te maken met je ademhaling en bewustzijn, door met aandacht aanwezig te zijn.
Mindfulness is gebaseerd op een eeuwenoude wijsheid. Jij kunt er je voordeel mee doen, nu!

Doelen van de training:

Beter omgaan met stress/van piekeren naar helderheid/prikkels beter reguleren/in het nu leven/genieten van leven/van de doe-modus naar de zijn-modus/leren mediteren/zelfontwikkeling

Opzet van de training:

  1. Je volgt 8 weken op de maandagavond 2 uur training in een groep.
  2. Je neemt na ieder les oefenmateriaal en meditatie mee voor thuis.
  3. Je ontvangt een werkboek en een usb-stick (met extra oefenmateriaal)
  4. Zelf-beoefening en reflectie is een wezenlijk deel van de training

Wie geeft de training:

Mariëlle Bijker is naast gecertificeerd MBSR-trainer ook haptotherapeut en heeft haar eigen praktijk in Eindhoven. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring aan beoefening in yoga en meditatie, een yoga opleiding en geeft wekelijks yogalessen bij Mudita.

Ze heeft de Mindfulness omarmt, omdat het zo prachtig eenvoudig is. De basis voor iedereen die (bewust) wil leven en genieten van wat er al is.

Praktische gegevens:

  • De prijs voor deze training is € 334,-, vrij van BTW, inclusief materiaalkosten.
  • De mindfulness training wordt volgens het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma gegeven
  • Per uitvoering maximaal 12 deelnemers, zodat de 1,5 meter afstand goed is te realiseren.
  • Tijdstip van de training: 19.00 tot 21.00 uur.
  • Locatie: Mudita Academie & Yoga, Willemstraat 15B in Eindhoven

Data:
Uitvoering 2-2021: start 6 september 2021.

Wil je meer informatie over deze training gebruik dan onderstaand contactformulier. Direct inschrijven kan via de link naar onze shop in de Eversports-omgeving of door je aanmelding te vermelden op het contactformulier. Na je aanmelding of informatieaanvraag nemen wij spoedig contact met je op.