Insights Discovery

Zo geel als een kanarie, zo blauw als een smurf, das een echte rooie, en die is wel heel soft groen… Vier primaire kleuren om menselijk gedrag in hokjes in te delen.

Zo fijn en helder als we elkaar kunnen etiketteren en labelen. Dan wordt de wereld helder overzichtelijk en het leven behapbaar en maakbaar… Mensen en hun reacties worden voorspelbaar en daar is mee te werken!

Zie hier de karikatuur en de vooroordelen van het werken met het Insights Discovery profiel.

Maar hoe dan wel? Als we uitgaan van oude filosofische gedachten (in onvervalst engels): We are not our body, we are not our mind, we are not our fysical sensations or our emotions. We are not a colour… Then what are we? Een tabula rasa? Een blanco blaadje of een onveranderbare oude ziel? Daar zouden we het over kunnen hebben…

En we willen het ook graag direct praktisch toepasbaar hebben. Wat we vooral willen laten zien met Insights Discovery zijn de patronen die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd, aangeleerd en die we hebben ingeslepen. Voorkeurspatronen die we volautomatische naar boven halen als we met anderen communiceren, samenwerken en resultaten willen behalen. Maar ook als we een deadline moeten halen en als de stress oploopt…

Insights Discovery helpt ons deze patronen zichtbaar te maken door je te laten zien welke unieke combinatie van kleuren jij gebruikt en toepast. En door dit inzicht ontstaat ook de gave om anderen beter te kunnen inschatten en begrijpen. Vanuit respect, de mens als geheel in zijn waarde latend. Daarmee kun je verder, als je wilt. Jezelf verder ontwikkelen en je talenten inzetten. Er ontstaat afstemming, zodat je gezamenlijk, ieder vanuit zijn eigen unieke kleur in een prachtig pallet kunt excelleren.