Masterclass Leiderschap & Adviseurschap

Meesterschap in adviseren

 

De masterclass wordt al 7 jaar met een 9+ gewaardeerd door de deelnemers. Bijna 100 deelnemers gingen je voor!

Met deze masterclass als bagage ben je in staat om altijd een win-win situatie voor alle partijen te creëren. Je doet dit vanuit je eigen, unieke, kleurrijke energie. Je bent in staat om toekomst- en oplossingsgericht te adviseren, waarbij je vanuit jouw expertise naast je leidinggevende of opdrachtgever staat. Je levert daarmee een significante bijdrage aan de ontwikkeling van het team en de organisatie.

Korte beschrijving van de werkvormen:

 • interactief
 • individueel en in groepsverband
 • theoretisch en creatief
 • luisteren en ervaring opdoen
 • confronteren met compassie en buiten gebaande paden lopen
 • reflecteren en borgen

Resultaat
Je leert oplossingsgericht te adviseren door aan te sluiten bij de ander en op zoek te gaan naar de beste aanpak. Je realiseert het gewenste resultaat binnen de beschikbare tijd en budget. Differentiëren in je adviesrol is daarbij essentieel, waarbij je jouw advies baseert op de ‘gouden driehoek’ van het wederzijds belang.

Voor wie is deze masterclass?
De masterclass is bij uitstek geschikt voor senior-medewerkers en leidinggevenden werkzaam als ondersteuning van het primaire proces in een organisatie. Denk daarbij aan de vakgebieden HRM, Financiën, ICT, Facilitair of Communicatie en een ieder die vanuit wederzijds belang wil adviseren.

Inhoud
Je bent samen met de overige deelnemers tijdens de masterclass ‘op reis’ naar de volgende fase in je persoonlijk leiderschap. Je wordt uitgedaagd om jouw unieke kwaliteiten en talenten te verdiepen. De masterclass is opgebouwd vanuit de principes van Jung, Insights en het creëren van het gezamenlijk belang. Je werkt vanuit je persoonlijke Insights Discovery® profiel aan zelfinzicht.
Hiermee wordt duidelijk welke patronen en overtuigingen je nu gebruikt, en wat je zou kunnen doen om effectiever te zijn in je adviserende en leidinggevende rol.

Korte inhoud van de bijeenkomsten tijdens deze Masterclass:

 • Intake
  Als voorbereiding voor de masterclass werk je intakevragen uit met je persoonlijke leerwensen voor de masterclass. Je stuurt deze voor de start van de masterclass naar de trainers.
 • Blok 1, 1 dag
  Van individuele deelnemers naar een leergroep. Wat neem je mee? Welke bagage heb je al in je rugzak? Hoe ga je daarmee om en wat zou je wellicht anders wensen? Doorkijk met het ‘einde van de masterclass voor ogen’. De kern is aansluiten bij elkaar.
 • Blok 2, 2 dagen
  Dag 1 van dit blok kenmerkt zich door zelfinzicht vanuit Insights Discovery en het leren herkennen van de ander, waardoor aansluiten bij de ander effectief vorm kan krijgen. Tijdens de 2edag wordt de theorie van Stephen Covey toegevoegd voor verdere persoonlijke ontwikkeling. Er wordt een start gemaakt met de eindopdracht voor de masterclass.
 • Blok 3, 1 dag
  Het hoofdthema van deze dag is het creëren van synergie en win-win. Je realiseert vooruitgang voor de organisatie door aan te sluiten bij de ander. Je ontdekt op welke wijze jij jouw collega en/of opdrachtgever kunt benaderen en positief beïnvloeden zodat er een win-win situatie ontstaat.
 • Blok 4, 2 dagen
  Je kijkt naar de wijze waarop jouw leerproces tot nu toe is verlopen. Van hieruit geef je aan wat je tijdens deze tweedaagse nog wenst te ontwikkelen. Daarnaast kijken we in dit blok hoe cultuurprocessen verlopen en welke invloed deze hebben op je adviserende of leidinggevende rol. Je leert deze ook toe te passen.
 • Blok 5, 1 dagdeel (13.00 tot 18.00 uur)
  Afsluiten van een intensieve periode van leren. Je kijkt terug op je leerproces en de transformatie van je persoonlijke aanpak naar jouw eigen werkveld. Je presenteert deze middag ook de eindopdracht van de masterclass voor mededeelnemers, opdrachtgevers en genodigden. Met elkaar sluiten we de masterclass informeel af met een uitloop de avond in.

Literatuur
Voor de masterclass geldt de volgende literatuur als naslagwerk/thuisstudie. Je bent zelf verantwoordelijk voor aanschaffen of lenen van de literatuur. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt aan de hand van de behandelde theorieën in deze boeken.

 • De zeven eigenschappen voor succes in je leven – Stephen Covey
 • Communiceren met ziel en zakelijkheid – Silvia Blankestijn
 • Snelheid van Vertrouwen – Stephen M.R. Covey
 • Bezieling werkt – Hans Wopereis
 • Lezen, weten en niet vergeten – Mark Tigchelaar

Voorkennis
U heeft minimaal een hbo werk- en denkniveau.

Praktische gegevens:

 • De prijs voor deze training is € 1.000,-, vrij van BTW, inclusief locatiekosten en je Insights Discovery® profiel.
 • De trainingsdagen worden begeleid door Erica en René
 • Per uitvoering maximaal 10 deelnemers, zodat een ieder ruim aandacht krijgt van de trainers.
 • Locatie: Mudita Academie & Yoga, Willemstraat 15B in Eindhoven

Data opleiding voorjaar 2023:

 • 20 april van 9.30 tot 16.00 uur
 • 27 en 29 april van 11.00 tot 18.00 uur
 • 18 mei van 9.30 tot 16.00 uur
 • 15 en 16 juni van 11.00 tot 18.00 uur
 • 23 juni van 13.00 tot 18.00 uur met afsluitende borrel.

Inschrijving

De training valt onder de subsidieregeling van het STAP-budget, waarmee je het volledige bedrag van de training vergoed kunt krijgen van de overheid. Als je kiest voor betaling via de STAP-subsidie dan krijg je de optie om kosteloos te annuleren als je geen subsidie krijgt toegekend.

Wil jij of je werkgever eerst meer informatie over deze training of de subsidieregeling volgens het STAP-budget, vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Aanmelden Masterclass Leiderschap & Adviseurschap

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Geboortedatum(Vereist)
Aanmelding voor de opleiding:(Vereist)
Startdatum training(Vereist)
Betaling:(Vereist)
Bij je aanmelding ga je een verplichting aan voor het betalen van de masterclass. Voor deze masterclass kan je STAP-subsidie aanvragen. Als hieronder aangeeft dat je subsidie aan wil vragen, dan nemen wij daarover contact met je op. Na aanmelding ontvang je de factuur voor deelname. Je aanmelding is definitief na ontvangst van je betaling. Indien je STAP-subsidie krijgt toegekend ontvang je het eerder betaalde bedrag terug op de IBAN waarvan Mudita de betaling heeft ontvangen. Geef hieronder aan voor welke optie je kiest m.b.t. de betaling van je opleiding.
Kosteloos annuleren opleiding
Als je STAP-subsidie aanvraagt is het mogelijk om de opleiding kosteloos te annuleren als je geen subsidie krijgt. Wij vragen je daarbij wel alle moeite te doen die mogelijk is om subsidie te verkrijgen.
Gegevens werkgever of eigen bedrijf voor de factuur
Akkoordverklaring(Vereist)
(Vereist)