Training Mindfulness Plus

Mindfulness op de werkvloer

Weet jij wat goed voor je is en wat werkt voor jou? Wanneer ben jij het meest effectief en energiek op het werk?

Gedurende een dag wordt je aandacht getrokken door prikkels in en om je heen; dingen die je ziet, hoort, voelt en denkt. Vaak ben je je niet bewust van die prikkels of de invloed ervan op jouzelf. Ze leiden je af van wat je écht aan het doen bent en wat eigenlijk voorrang heeft in aanpak. Een mailtje dat binnenkomt, een vraag van een collega, moet dat meteen beantwoord worden…? Herkenbaar?

Nee zeggen voelt als oncollegiaal, de keerzijde is dat je jezelf klem zet en in de stress schiet.

Mindfulness zorgt ervoor dat je meer bewust in het moment bent. Het geeft je een duidelijke focus en leid je minder af van prikkels om je heen. Je leert beter af te bakenen en je grenzen aan te geven waardoor je fit blijft. Je leert je eigen automatische reactie op stress herkennen en te groeien naar een gezonde stressrespons.

Door Mindful te werken hou je meer plezier in wat je doet. Je werkdag voldaan en positief af te ronden geeft een goed gevoel.

Lees ook het Artikel ‘Mindfulness, graag je volledige aandacht’ over de 5 veelgestelde vragen over de zin en vooroordelen over mindfulness van Martin van Boxtel, universitair hoofddocent bij de School for Mental Health and Neuroscience.

Mindfulness Plus

Wat is Mindfulness Plus?
De Mindfulness Plus training legt de link tussen Mindfulness en Vitaliteit. In vitaliteit gaat het over de energie en veerkracht die je hebt op een werkdag. Vanuit de holistische kijk op lichaam en geest ga je ontdekken hoe jouw energiebalans werkt.

Op die manier kun je zelf de regie over je vitaliteit nemen en je zelfhelend vermogen aanspreken.

In de Mindfulness Plus training leer je wat een gezonde ademhaling doet voor je lichaam. Bijvoorbeeld door een ademhalingstechniek en een meditatie die je adem en daarmee je hele lichaam, tot rust brengt.

Daarbij krijg je theorie over de werking van het zenuwstelsel en welke invloed je ademhaling daarop heeft. Je adem is namelijk het belangrijkste middel om te schakelen tussen je sympathische en parasympatische zenuwstelsel. Het parasympatische zenuwstelsel is je bron om tot rust te komen en weer op te laden waardoor je vitaliteit in balans blijft.

Doelen van de training:

Ontwikkeling persoonlijk leiderschap en daarin beter omgaan met stress/van piekeren naar helderheid/prikkels beter reguleren/in het nu leven/genieten van leven/van de doe-modus naar de zijn-modus/leren mediteren/zelfontwikkeling

Opzet van de training:

  1. Je volgt 10 weken op de maandagavond 2,5 uur training in een groep.
  2. Je neemt na ieder les oefenmateriaal en meditatie mee voor thuis.
  3. Je ontvangt een werkboek en een usb-stick (met extra oefenmateriaal)
  4. Zelf-beoefening en reflectie is een wezenlijk deel van de training

Wie geeft de training:

Mariëlle Bijker is naast gecertificeerd MBSR-trainer ook haptotherapeut en heeft haar eigen praktijk in Eindhoven. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring aan beoefening in yoga en meditatie, een yoga opleiding en geeft wekelijks yogalessen bij Mudita.

Ze heeft de Mindfulness omarmt, omdat het zo prachtig eenvoudig is. De basis voor iedereen die (bewust) wil leven en genieten van wat er al is.

Ervaringen van deelnemers:

De mindfulness cursus bij Marielle is erg fijn en leerzaam. Het is interessant om in de groep je ervaringen te kunnen delen. Marielle is geïnteresseerd en open, ze vraagt door en helpt je verder op weg. De verschillende meditatie technieken zijn duidelijk en leerzaam. Hierdoor kan ik bij mezelf blijven en voel ik mijn lichaam beter. En kan ik met een accepterende houding aanwezig zijn. De 3 minuten ademhalingsoefening is zinvol in stressvolle situaties. Ik blijf hierdoor rustiger en reageer meer afgestemd. Ik heb met veel plezier deze cursus gevolgd en kan het iedereen aanraden.

Praktische gegevens:

  • De prijs voor deze training is € 475,-, vrij van BTW, inclusief materiaalkosten.
  • De mindfulness training wordt volgens het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma gegeven
  • Per uitvoering maximaal 12 deelnemers, zodat de 1,5 meter afstand goed is te realiseren.
  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Tijdstip van de training: 19.00 tot 21.00 uur.
  • Locatie: Mudita Academie & Yoga, Willemstraat 15B in Eindhoven

Data:
Uitvoering 1-2022: start 4 april 2022.
Uitvoering 2-2022: start 3 oktober 2022

Wil je meer informatie over deze training gebruik dan onderstaand contactformulier. Direct inschrijven kan via de link naar onze shop in de Eversports-omgeving of door je aanmelding te vermelden op het contactformulier.

De training valt onder de subsidieregeling van het STAP-budget, waarmee je het volledige bedrag van de training vergoed kunt krijgen van de overheid. Voor aanmelding van de training onder het STAP-budget ga je naar de speciale aanmeldpagina.

Wil jij of je werkgever eerst meer informatie over de subsidieregeling volgens het STAP-budget, vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Contact - training